Nogo: Studenti pokazali koliko je slab Vučićev režim 1Foto: N1

Poslanik Srđan Nogo ocenio je danas da su studenti svojim protestom zbog najave da će biti zatvoreni studentski domovi pokazali koliko je slaba vlast Aleksandra Vučića i kako predsednik Srbije reaguje samo na pritisak.

„Juče smo imali zanimljivu scenu. Studenti, isprovocirani najavom da će biti iseljeni, spontano su se okupili i u roku od 45 minuta on (Vučić) se povukao. To pokazuje koliko je slab, koliko je režim slab i koliko reaguje samo na pritisak“, rekao je Nogo na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je rekao da upravo zbog toga insistira na izlasku na ulicu, kao metod „rešavanja problema“.

„Ne znam šta čekamo? Studenti se iseljavaju iz studentskih domova, njihovi roditelji se iseljavaju iz svojih stanova, radnici motaju kablove za 10 evra dnevno… caruje bezakonje. Građani treba da shvate da rešenje nije u institucijama, nego ispred njih“, rekao je on.

Nogo je rekao da je četiri godine bio poslanik i da za to vreme ni u parlamentu ni u odborima ništa nije bilo rešeno.

„Čudim se opoziciji koja je bojkotovala izbore, zašto ne izlazi na ulice? Ako sada ne izađete na ulicu, nemojte nikada. Meni je jasno, jer radite zajedno sa Vučićem i iste su vam gazde… Šta čekaju oni koji su izašli na izbore? Da li ste zadovoljni sa 0,2 ili 0,5 odsto glasova? Ako se skupi 40.000 ljudi ispred skupštine, problem je rešen“, rekao je on.

On je ocenio da je Vučić „gotov kao suva grana“ ali da je problem u tome što niko ni na političkoj ni na medijskoj sceni ne želi da tu granu otkine.

„Svi žele da ta grana prirodno otpadne. A ovde dolazi oluja koja će sigurno da oduva tu granu, ali je problem u tome što može da iščupa i celo stablo, a to smo mi. To ne smemo da čekamo“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari