Dijana Hrkaloviæfoto foNet/MUP

Dva dana pred početak sudskog postupka protiv bivše državne sekretarke MUP-a Srbije Dijane Hrkalović, njeni branioci su joj otkazali punomoćje, objavio je portal nova.rs

Ovu informaciju za Danas potvrdio je jedan od Hrkalovićkinih branilaca advokat Nenad Tasić, ne mogavši da ulazi u detalje. Ovim činom će gotovo izvesno biti odložen početak sudskog postupka protiv Hrkalović, pošto će novi branilac morati da se upozna sa predmetom.

Novi advokat, prema navodima portala, biće Vladimir Đukanović, član Srpske napredne stranke koji je u prethodnom sazivu parlamenta bio na funkciji predsednika skupštinskog odbora za pravosuđe. Đukanović je takođe i deo advokatskog tima koji zastupa vlasnika privrednog dobra Jovanjica Predraga Koluviju.

Dijana Hrkalović se tereti za trgovinu uticajem zbog sumnje da je naložila nekadašnjem načelniku Službe za specijalne istražne metode Dejanu Milenkoviću da ne dostavi tužilaštvu izveštaj o veštačenju telefona Veljka Belivuka. Ona se sumnjiči i da je naložila brisanje snimaka razgovora u kojima je ubijeni advokat Dragoslav Ognjanović govorio o njoj, ali i da je naložila stavljanje na mere kriminalca Darka Eleza, sa ciljem da tako onemogući druge službe da nadgledaju Eleza.

Dijana Hrkalović je bila jedna od najbližih saradnica bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari