MSP Kosova: Ponovo privedeni srpski pripadnici KBS-a 1Foto: N1

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova saopštilo je danas da su srpske vlasti privele dvojicu srpskih pripadnika Kosovskih snaga bezbednosti na prelazu Brnjak i izražava ogoročenje i zabrinutost zbog ponavljanja takvih postupaka vlasti u Beogradu, prenosi Kossev.

U saopštenju se navodi da je to novi slučaj, posle aprilskog kada je priveden M.Š, zbog čega se protestuje zbog „tendencioznog ponašanja prema članovima kosovskih institucija sa posebnim akcentom na članove KBS i zajednicu kosovskih Srba“.

„Ministarstvo spoljnih poslova izražava ogorčenje i duboku zabrinutost zbog nastavka i ponavljanja takvih postupaka vlasti u Beogradu, kojima je izgleda primarni cilj da zastraše, povećavajući pritisak i, korišćenjem ucena, spreče integraciju kosovskih Srba u institucionalni i društveni život Kosovo“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je pozvalo Beograd da napusti politiku ucenjivanja i zastrašivanja kosovskih Srba kako bi mogli slobodno i mirno da žive u svojoj zemlji, sa njihovim porodicama, u zajedništvu sa građanima drugih zajednice na Kosovu, prenosi Kossev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari