Nova školska godina u renoviranoj zgradi 1Kolektiv posvećen unapređenju nastave: OŠ "Vuk Karadžić"

Nova školska godina u centralnoj vranjanskoj osnovnoj školi počinje u sasvim drugačijem ambijentu.

 Uz podršku vladine Kancelarije za kapitalna ulaganja zamenjeni su kompletni prozori, vrata, rekonstruisan krov i uređena fasada. Uloženo je 55 miliona dinara, a očekuje se da do zime bude preuređen i prostor fiskulturne sale.

– Za razliku od drugih škola u Vranju, ali i u šest opština Pčinjskog okruga, kod nas se ne smanjuje broj đaka. U prvom razredu biće pet odeljenja sa 136 prvaka. Ukupno ćemo od prvog do osmog razreda imati 1.204 učenika – kaže za Danas direktor škole Dušan Stevanović, koji spada u red onih prosvetnih radnika koji su maksimalno posvećeni unapređenju nastavnog procesa.

Tako ovde postoji već nekoliko godina kabinet za nastavu informatike, amfiteatar za muzičko scenska događanja, kao i jedna od najurednijih đačkih kuhinja, s obzirom na broj učenika.

Stevanović ističe odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom i gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem u konstantnim projektima na sređivanju prostora i unapređenju kvaliteta nastave zbog čega je ova škola po mnogo čemu u odnosu na druge prestižna.

– Naši stalni kontakti sa roditeljima, kako u pogledu nastave, tako i izvođenja vannastavnih aktivnosti kao što su ekskurzije doprinose da se ostvari kontinuirani napredak u skladu sa zahtevima i potrebama đaka – objašnjava Stevanović.

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ je jedna od šest na teritoriji grada Vranja. Nalazi se u centru grada zbog čega je i najveći pritisak roditelja da njihova deca pohađaju nastavu baš u ovoj obrazovnoj ustanovi. Škola se ističe izuzetnom higijenom, kao i specifičnom podrškom talentovanim đacima u svim oblastima – od prirodnih, društvenih nauka, kao i onih vezanih za sport.

Direktor sportski fanatik

Direktor škole Dušan Stevanović je legendarni rukometaš ovdašnjeg drugoligaša i kako sam priznaje uvek „ima slabost prema đacima koji su talentovani za sport“.

– Zato je sa nama tu i LJuba Obradović, selektor ženske reprezentacije Srbije. On pomaže da unapredimo sport u našem gradu i popularišemo rukomet i među našim učenicima – kaže Stevanović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari