Antić Ivana (14), Vladan (10) i Tanja (8) iz Crvenčeva kraj Pirota, koji su zahvaljujući humanitarnoj akciji novinara (posebno lista Alo) i opštine Pirot dobili sobu i kupatilo, od predsednika opštine Pirot mr Vladana Vasića stigao je još jedan poklon, televizor koji će krasiti njihovu novu sobu.

– Najvažnije je da su deca zadovoljna i lepo je videti njihova srećna lica. Uspeli smo da popravimo njihove uslove života. Verujem da je najbolje za decu da ostanu u domu u kome su rođena – rekao je Vasić, uručujući im poklon.

Redakcija lista Alo je obezbedila građevinski materijal i stolariju, a opština je preko Fonda za građevinsko zemljište finansirala radove na izgradnji sobe i kupatila pored stare kuće.

Troje Antića su srećni zbog ovog poklona, ali ponajviše zbog svoje nove sobe i kupatila. Kažu da će Novu godinu sa drugaricama i drugovima čekati u svojoj sobi i pratiti TV program na novom televizoru.

– Kad smo prvi put ušli u novu sobu i kad smo se najzad, umesto u koritu, okupali u kadi, u svom kupatilu, jednostavno nismo mogli da verujemo da je to stvarnost. Radosni smo i hvala svima koji su nam pomogli da ostanemo ovde – kaže najstarija Ivana, učenica osmog razreda, a Vladan i Tanja dodaju da im je baš lepo u novoj sobi u kojoj je i nov nameštaj.

Direktor Fonda za građevinsko zemljište Momčilo Antićkaže da su deci stvorili normalne uslove za život, kako se ne bi odvajala od porodice.

– Izgradili smo sobu i kupatilo. Pomoći ćemo i renoviranje stare kuće, tako da će cela kuća dobiti sasvim novi izgled – kaže Antić.

 

Neće iz svog sela

Male Antiće je pre pet godina napustila majka, a prošle godine im je umro otac. Žive u selu sa bakom Viktorijom (75) i dedom Budimirom (77). Njihov staratelj od prošle godine je tetka Slavica Živković, koja živi u selu Crnoklište. Centar za socijalni rad u Pirotu je letos za njih, kao najbolje rešenje, predlagao smeštaj u hraniteljsku porodicu, ali bi pri tome morali da napuste svoje selo i familiju, što oni nikako nisu hteli. Tom predlogu usprotivila se njihova porodica i čitavo selo. Odluka još nije doneta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari