Nova tužba ministra Popovića protiv KRIK-a 1Foto: Medija centar

Ministar bez portfelja Nenad Popović podneo je četvrtu tužbu protiv Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) zbog priče nastale u okviru projekta „Rajski papiri“ i, kao i prethodnim tužbama, traži da mu se isplati milion dinara, objavio je danas KRIK.

Redakcija KRIK primila je u utorak novu tužbu ministra Popovića zbog povrede časti, ugleda i dostojanstva. Tužba je ovaj put podneta zbog priče „Popović ‘visokorizičan’ za ofšor agenciju“ u kojoj je otkriveno da poseduje poslove i imovinu vredne više od 100 miliona američkih dolara, da kontroliše kompanije registrovane u ofšor zonama, ali i da je u izveštaju advokatske kancelarije „Appleby“, koja se bavi osnivanjem ofšor kompanija, označen kao klijent visokog rizika, navodi KRIK.

Popović je do sada podneo tužbe zbog teksta „Srpski državljani u ‘Rajskim papirima'“ u kojem je samo najavljeno da će KRIK objaviti priču o ministru, kao i za dve vesti – „Netačno da Popović nema ofšor kompanije“ i „‘Rajski papiri’ nisu napad na Popovića, već međunarodni projekat“ u kojima je redakcija KRIK reagovala na Popovićeve izjave da ne poseduje ofšor kompanije i optužbe KRIK za politički napad na njega.

Novinari KRIK su pre objavljivanja priče pozvali Popovića na intervju i poslali mu precizna pitanja na mejl, ali on nije pristao da govori za KRIK, dodaje se u tekstu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari