Nove linije u gradskom prevozu, građani i dalje nezadovoljni 1zrenjanin autobusko stajalište

Od početka nedelje, u gradskom prevozu u Zrenjaninu važi novi red vožnje. Uvedene su dve nove linije a jedna linija ponovo će raditi u toku čitavog dana, a ne dvokratno kako je to bilo poslednjih godinu i po dana, saopštio je “Net bus”

Preduzeće “Net bus”, kom je poverena usluga gradskog prevoza, saopštilo je da je od početka nedelje uvelo liniju broj 4, koja saobraća od glavne autobuske stanice do Mužljanske kolonije.

U saobraćaj je vraćena i linija broj 3. U pitanju je kružna tura koja saobraća od naselja Gradnulica do centra grada, pa prema glavnoj pijaci, naselju Duvanika do Gradnulice.

Linije  4 i 3 saobraćaće od 6 do 15 časova.

Popularna “jedinica”, koja je od početka pandemije, saobraćala dvokratno, ponovo je funkcionalna u toku celog dana. Ona povezuje gradsku bolnicu i naselje Šećerana.

Ostale linije, 5 i 6 koje povezuju grad i naselje Mužlja, kao i linije 10 i 10a koje povezuju naselje Zeleno polje odnosno Klek sa Big šoping centrom, rade u toku celog dana.

Zrenjaninci nisu zadovoljni načinom organizacije gradskog prevoza. Prevozniku zameraju ukidanje pojedinih linija a najglasniji su stanovnici naselja “Šumica” koje je nekada imalo tri linije, a sada ih sa ostatkom grada povezuje jedna, kružna i to samo do 15 časova.

Postoji bojazan i da su nove linije uvedene jer je u toku vađenje godišnjih karata za gradski prevoz. Već se dešavalo da se na početku godine startuje sa jednim redom vožnje a onda se on u toku godine redukuje.

Prevoznik “Net bus” dosada je ukidanje pojedinih linija, promene tura ali i poseban režim rada vikendom, pravdao činjenicom da je u autobusima sve manje putnika i da nije isplativo da autobusi kruže prazni.

Problem je i što ne postoji istaknuti red vožnje na autobuskim stajalištima a ni na sajtu prevoznika. Iako je već nekoliko puta najavljivano da će red vožnje i linije gradskog prevoza biti vidljivje, to se nije dogodilo.

Cena karte u gradskom prevozu iznosi 90 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari