Zrenjanin: Novi koncept letnje stručne prakse, prijave u toku 1privatna arhiva

Zrenjaninski poslovni krug i Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina objavili su konkurs, odnosno javni poziv studentima za učešće u ovogodišnjem projektu „Letnja stručna praksa“.

Mogu se prijaviti pojedinci, ali i tročlani timovi, a za najuspešnije studente obezbeđene su vredne nagrade.

Takođe, za sve učesnike konkursa, koji budu realizovali projektne zadatake, biće obezbeđene naknade.

Prvoplasirani projekti biće nagrađeni vrednim novčanim nagradama od strane ZREPOK-a. Nagrada za prvo mesto iznosi 150.000 dinara, za drugo 60.000, a za treće 30.000 dinara.

Ove godine koncept „Letnje stručne prakse“ modifikovan je u odnosu na prethodne godine.

U ovom ciklusu takmičiće se timovi sačinjeni od tri studenta koji ne moraju biti sa istih smerova. Cilj novog koncepta jeste da u fokusu bude timski rad, kao i da se studentima maksimalno približi buduće radno okruženje.

Ovaj projekat podrazumeva da studenti Tehničkog fakulteta u Zrenjaninu tokom leta obavljaju praksu u firmama članicama ZREPOK-a, odnosno u preduzećima Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina.

Za rad studenata i pomoć u realizaciji zadataka zaduženi su mentori iz firmi u kojima se obavlja praksa. Studentima je omogućeno da steknu prva praktična znanja i iskustva iz oblasti studija koje izučavaju, a oni su u obavezi da tokom prakse urade projektni zadatak.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari