Tim od troje studenata pobednik "Letnje stručne prakse" sa projektom „Postavljanje reciklomata u Zrenjaninu“ 1privatna arhiva

„Letnja stručna praksa“ je projekat koji sprovode udruženje „Zrenjaninski poslovni krug“ (ZREPOK) i Tehnički fakultet i podrazumeva da studenti pomenutog fakulteta tokom leta obavljaju praksu u firmama članicama ZREPOK-a, odnosno u preduzećima Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina.

Pobednik ovogodišnjeg ciklusa „Letnje stručne prakse“ je tročlani tim, koji su činili Milica Jovanov, Vesna Mihajlov i Filip Petrović. Oni su izradili projekat „Postavljanje reciklomata u Zrenjaninu“, koji je sproveden u Uniji poslodavaca Srbije.

Drugoplasirani je dvočlani tim Stefan Knežić i Nikola Radišić sa projektom „Izrada veb aplikacije za evidenciju praćenja istorije i proračun isplativosti opreme“. Trećeplasirani je student Dalibor Šeljmeši sa projektom „Rut planovi“.

Studentima je ove godine ponuđeno da se prijavljuju kao pojedinci ili kao dvočlani ili tročlani timovi. Na konkurs se prijavilo 15 studenata, a do kraja je ostalo njih jedanaest.

Odbrana radova je relizovana pred petočlanom komisijom. Prvi put ove godine student su mogli da rade u timovima. Pobednički tim je multidsciplinaran, odnosno sa različitih studijskih programa, što je još jedna novina.

ZREPOK će pobednički tim nagraditi sa 150.000 dinara, a drugoplasirani sa 40.000 dinara. Student koji je osvojio treće mesto će dobiti 10.000 dinara.

Učesnici koji su se takmičili i takođe napravili izvanredna projektna rešenja su Nataša Bilbija, Kristijan Todorović, Miloš Đurin, Dragan Mokan i Leontina Bicok.

Na osnovu sporazuma o saradnji između Grada Zrenjanina i Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, lokalna samouprava je i finansijski podržala realizaciju programa „Letnja stručna praksa“, donacijom od po 30.000 dinara svakom studentu koji uspešno realizuje projektni zadatak.

Od potpisivanja protokola o saradnji 2010. godine, do danas, uspešno je realizovano deset ciklusa projekta. Kroz njih je prošlo više od 180 studenata.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari