Novi Pazar: Islamska zajednica u Srbiji osudila napad na svog službenika Muratovica 1Foto: N. Kočović

Mešihat Islamske zajednice (IZ) u Srbiji osudio je napad na svog službrnika i bivšeg člana i visokog funkcionera Stranke pravde i pomirenja (SPP) Admira Muratovića.

Policija i tužilaštvo su pozvani „da sve javne istupe pojedinaca, sa bilo koje strane, u kojima se vređaju ljudi, iznose optužbe ili pretnje, koje mogu ugroziti bezbednost određenih pojedinaca i njihovih članova porodica, na vreme procesuiraju i adekvatno sankcionišu, kako bi se izbegle teške posledice i uzimanje pravde u svoje ruke od strane onih koji se osećaju ugroženim“.

IZ u Srbiji naglasila je da su njeni zvanični stavovi „oni koje iznose njeni čelnici ili se objavljuju na zvaničnom sajtu IZ, a nikako privatni stavovi ili mišljenja koje iznose pojedinci na društvenim mrežama, za koje IZ ne prihvata odgovornost“.

U saopštenju te verske zajednice, navedeno je da je Muratovića napao Feho Biševac.

Muratović je, juče, na sednici gradskog parlamenta objavio da će delovati kao samostalni opozicioni odbornik. Nakon toga je napustio zasedanje.

Nedugo, potom, na svom Fejsbuk profilu objavio je da je biber sprejom „pretrpeo podli i kukavički napada od strane aktiviste SPP“ i naveo da je to uradio Biševac.

Gradski odbor te partije, odmah se u saopštenju ogradio i oštro osudio napad, koji je „lične prirode“ i iniciran je preko društvenih mreža.

Nadležni organi su pozvani da rasvetle slučaj i vinovnika privedu pravdi.

Napadač na Muratovića, uhapšen je sinoć, nakon što je, preko svog Fejsbuk naloga, uputio psovke i pretnju predsedniku Osnovnog suda Edinu Hodžiću.

U informacijama iz policije označen je kao F.B.(67). Određeno mu je zadržavanje do 48 sati i, posle toga, biće priveden nadležnom tužiocu.

U poslednjih godinu dana, Biševac je drugi put uputio pretnje Hodžiću. Zbog toga ga je Osnovni sud u Raški, pre nekoliko meseci, osudio na šest mesecei zatvora. Presuda nije još pravosnažna.

Biševac je. pre nekoliko godina, u centru grada nasrnuo na imama iz IZ Srbije i zbog toga je osuđen.

Pre tri godine, nekoliko desetina Novopazaraca, najavilo je tužbu protiv Biševca i Šešelja, zato što su pomenuti u knjizi o navodnim kriminalnim aktivnostima u Sandžaku.

Oni su u odvojenim sudskim procesima tražili desetine miliona dinara odštete „za nanošenje duševnog bola, kaljanja ugleda, laži i klevete“.

Biševac je nekada bio vatreni pripadnik SDA Sandžaka, pa Sandžačke demokratske partije (SDP), a sada SPP.ić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari