Novi Pazar: Ni posle dve nedelje rezultati obdukcije Muamera Zukorlića nisu poznati 1foto FoNet Aleksandar Barda

Ni dve nedelje od obdukcije tela bivšeg lidera Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića toksikološki i drugi nalazi koji bi mogli ukazati na uzrok smrti nisu poznati.

U Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, koje rukovodi istragom od 11. aprila, Danasu su kratko rekli da im rezultati obdukcije nisu dostavljeni i da ne raspolažu informacijama da li su oni urađeni.

Obdukcija tela Zukorlića, uz prisustvo domaćih i stručnjaka iz Bosne i Hercegovine i Nemačke, urađena je 6. maja, na Odeljenju patologije i sudske medicine novopazarske Opšte bolnice, nakon što je ono ranije tog dana eskhumirano iz groblja u njegovom rodnom selu Orlje, kod Tutina.

Ekshumaciju i obdukciju tela naredio je Viši sud u Novom Pazaru, na predlog Višeg tužilaštva koje postupa po krivičnoj prijavi koju je Zukorlićev sin Usame predao Republičkom javnom tužilaštvu, zbog sumnje da njegov otac nije preminuo prirodnom smrću.

On je kao dokaze predao nalaze dve inostrane laboratorije koji, kako je tada saopštio, pokazuju da je Muamer Zukorlić otrovan.

“Prva laboratorija utvrdila je da postoji visoka verovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima. Druga je zaključila da je, na osnovu uzorka koji su dobili, osoba bila otrovana hranom”, kazao je Usame koji je oca nasledio na čelu stranke.

Muamer Zukorlić, bivši sandžački muftija, preminuo je iznenada 6. novembra, u 51. godini. U tom trenutku bio je potpredsednik Skupštine Srbije.

Nakon ekshumacije i obdukcije, njegovo telo ukopano je u dvorištu Altun-alem džamije u novopazarskoj Staroj čaršiji.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari