Novi Pazar obeležava Dan grada, ko plaća koncert folk zvezde - tajna 1Foto: N. Kočović

Brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama počelo je obeležavanje 562. godine od osnivanja Novog Pazara, čija „kruna“ bi trebalo da bude koncert Aleksandre Prijović na gradskom šetalištu, u petak, 21. aprila.

Da li će nastup popularne pevačice biti plaćen iz gradske kase i koliko će koštati, još uvek se sa sigurnošću ne zna. Iz Gradske uprave su naveli da tim informacijama ne raspolažu, jer ne “poseduju ugovor o njenom angažovanju”.

Ovo je prvi put posle nekoliko godina da se povodom nekog događaja organizuje koncert u Novom Pazaru, gradu koji je među prvima u Srbiji uveo praksu da ne troši novac na dovođenje estradnih umetnika za doček nove godine i da ta sredstva preusmerava za pomoć bolesnoj i deci bez roditelja.

Obeležavanje 562. godišnjice osnivanja Novog Pazara, u znak sećanja na 20. april 1461. godine kada se ime ovog grada prvi put pojavilo u pisanim spisima Dubrovačke republike, počelo je školskim takmičenjem u odbojci.

Biće nastavljeno dodelom književne nagrade “Mirsad Duranović” i promocijom monografije “100 legendi i priča iz Starog Pazara”.

U sredu su planirane tribina “Novi Pazar u istoriji kulture”, izloba likovnih radova nastalih na Festivalu stvaralaštva mladih, prezentacija mini rukometa i promocija časova fizičkog za predškolce.

U četvrtak 20. aprila biće održan defile predškolaca i osnovaca, tradicionalna atletska manifestacija “Brzinom do zvezda”, kao i promocija figurine “Pazarka”, stare više od 7.000 godina u muzeju “Ras”.

Toga dana održaće se i svečana akademija na kojoj će i ove godine povelje i plakete dobiti najzaslužniji pojedinci ovog kraja, a program se završava koncertom Aleksandre Prijović u petak 21. aprila u pešačkoj zoni.

Više vesti iz ovog grada čitaje na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari