Novi Pazar: Održan filmski festival Slobodna zona za mlade 1foto : Razgovori posle projekcije filmova

Dokumentarna filmska ostvarenja mladih autora iz Srbije u prethodna dva dana bila su pred publikom u Novom Pazaru na Festivalu Slobodna zona za mlade.

Prikazano je šest dokumentarnih filmova, „Epitaf zaboravljenima“ , novopazarskog studenta režije Adema Tutića, „Ispod kruške kruška“, Nebojše Resanovića, „Oprati pre korišćenja“, Lene Trifunović,“Slučajevi“, Milice Rauški, „Čiji? Čija? Čije?“, Jane Toman, i „Oči u oči“, Jelene Zrnić.

Posle projekcija organizovani su razgovori o filmovima.

Manifstaciju su realizovali Festival dokumentarnog filma Slobodna zona iz Beograda i nevladina organizacija Urban-in iz Novog Pazara, u okviru projekta „Naše razlike su naša snaga“.

Prikazani su filmovi iz programa Slobodna zona Junior.

“Ovaj program je uspostavljen 2016. godine. Cilj je da se u Srbiji pokrenu razgovori i prošire znanja o aktuelnim političkim i društvenim temama iz celog sveta i da se primenom angažovanih filmova u obrazovanju doprinese razvoju kritičkog razmišljanja kod mladih ljudi, povećanju medijske pismenosti, tolerancije, razbijanju predrasuda i stereotipa”, objašnjava Sead Biberović, izvršni direktor Urban-ina.

U okviru projekta Slobodna zona Junior realizuje se i nekoliko radionica za srednjoškolce.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari