Viši sud u Novom PazaruFotografija: Senko Župljanin

U Novom Pazaru je podignuta optužnica protiv aktiviste I.U. (43) zbog nedozvoljenog nošenja oružja, saopšteno je iz tamošnjeg Visokog javnog tužilaštva.

I.U. je uhapšen 27. decembra prošle godine u Ulici Stevana Nemanje kada je policija u audiju kojim je upravljao pronašla pištolj u kojem je bilo 12 metaka.

– Tokom istrage saslušan je okrivljeni I.U. i izvršeno balističko veštačenje oružja. Sve informacije o poreklu oružja pojavile su se nakon podizanja optužnice, pa je Tužilaštvo naložilo Policijskoj upravi Novi Pazar da preduzme neophodne radnje u vezi sa otkrivanjem porekla oružja pronađenog kod tog muškarca – navodi se u saopštenju Visokog javnog tužilaštva.

Optuženi se tereti da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

U pritvoru je, kako smo već pisali bio do 31. decembra prošle godine, kada je Viši sud u Novom Pazaru, po žalbi njegovog branioca, ukinuo rešenje o pritvoru do 30 dana.

Mesecima unazad na društvenim mrežama okrivljeni kritikuje lokalnu i republičku vlast, a u danu kada je uhapšen u poseti Novom Pazaru bio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari