Irfan Ugljanin: Nosio sam pištolj zbog zaštite 1foto: Medija centar

Policija u Novom Pazaru uhapsila je aktivistu Irfana Ugljanina nakon što su kod njega pronašli pištolj marke „glok“ i to samo dan nakon što je vređao predsednika Srbije Aleksandra Vučića na internetu, preneli su portali. Ugljanin za Nova.rs ističe da je pištolj nosio zbog zaštite, jer mu je ranije već prećeno.

Ugljanin je na svom profilu, prethodne večeri, izneo niz uvreda na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nazivajući ga zaštitnikom kriminala, i to nakon što su u javnosti dospele predsednikove fotografije iz jednog restorana u Novom Pazaru. On je potom u rutinskoj kontroli zaustavljen i kod njega je pronađen pištolj.

„Istina je da sam uhapšen zbog nedozvoljenog nošenja oružja, trenutno sam u SUP-u Novi Pazar. Nakon mojeg pisanja sinoć, dobijao sam pretnje, a pošto sam jednom već bio meta političkog napada, kada je pokušana moja likvidacija, morao sam da se nekako zaštitim. To sam i rekao policiji. Određeno mi je 48 sati pritvora, videćemo šta će se dalje dešavati“, rekao je on.

On je priveden u prostorije PU Novi Pazar, gde se ispituju okolnosti ovog incidenta.

Između ostalog, Ugljanin je na otvorenom profilu na mreži Fejsbuk pozivao roditelje da se ne slože sa tim da njihova deca prisustvuju dočeku Vučića, pozivao Bošnjake da ne glasaju za predsednika Srbije.

U jednoj objavi napisao je „kakav je to protokol pored koga mogu proći ubice, narko-dileri i nasilnici“.

Za Irfana Ugljanina se u javnosti čulo u aprilu ove godine kada je kao predsednik Pazarskog građanskog pokreta održao konferenciju za novinare u beogradskom Medija centru. Na toj konferenciji je rekao da je „svoj život i svoju bezbjednost žrtvovao“ u cilju razotkrivanja koruptivnih radnji od strane vlasti u Novom Pazaru.

On je tom prilikom izneo niz optužbi na račun organa lokalne samouprave i funkcionera javnih preduzeća i ustanova u Novom Pazaru, te ponovio tvrdnju da je pronevereno više od 60 miliona evra.

Na konferenciji se obratio i Dragiša Zekić iz Beograda, član Pazarskog pokreta, koji je podvukao da je sav trud PGP-a podređen dobrobiti naroda na ovim prostorima.

Iz PGP-a su tada najavili da će u svom daljem radu intenzivirati svoje aktivnosti u cilju stavljanja javnosti na uvid, kako su naglasili, svih sumnjivih radnji u Novom Pazaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.