Radovi na letnjoj pozornici, Novi PazarFoto: Senko Župljanin

Novi Pazar će uskoro dobiti najavljenu letnju pozornicu u Gradskom parku. Radovi su u toku, a njih je danas obišao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

– Puno je gradskih manifestacija tokom letnjeg perioda i puno toga će biti prikazano baš ovde, na otvorenom. Pri kraju su i radovi na potpunoj rekonstrukciji Kule motrilje, projekta za koji su sredstva, delimično obrzbeđena iz gradskog budžeta. Grad finansira radove na parternom uređenju zdanja i izgradnju česme-  rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Arhitekta Elvir Hamidović, koji je ujedno i nadzorni organ, rekao je da prostor uređen za sve vrste svečanosti.

– Prostor pozornice je sačinjen od montažno – demontažnih čeličnih elemenata sa drvenim oblogama. Bina je takođe montažna i imaće kompletno ozvučenje, rasvetu i sve što je potrebno da bi se na jednom prostoru prezentovali kulturno umetnički sadržaji, od predstava do književnih večeri – istakao je arhitekta Elvir Hamidović.

Vrednost projekta je 15 miliona dinara, finansira ga Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a celokupan prostor na kome se izvode radovi pod nadzorom je Zavoda za zaštitu spomenika.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari