Novi Pazar: Škola u Šutenovcu čeka građevinsku dozvolu 1Foto: N. Kočović

Iako je još pre dve i po godine urađeno idejno rešenje za izgradnju nove škole u novopazarskom naselju Šutenovac, radovi još uvek nisu počeli, a lokalna samouprava nije dobila lokacijsku i građevinsku dozvolu.

U kancelariji Glavnog gradskog urbaniste objašnjavaju da je u toku postupak za dobijanje građevinske dozvole i da bi taj postupak trebalo da bude okončan “za tri do četiri meseca”.

“Urađeno je idejno rešenje za lokacijske uslove i predato Odeljenju za urbanizam. Nakon toga, utvrđeno je da je neophodno da se ažurira katastarsko topografski plan zbog deljenja parcele prema usvojenom urbanističkom planu, kojim je predviđeno formiranje pristupne saobraćajnice”, navode iz te kancelarije.

Zahtev za izdavanje lokacijskih uslova Odeljenje za urbanizam je odbilo sredinom decembra, ali u kancelariji Glavnog urbaniste očekuju da će tokom januara ta procedura biti završena.

Uporedu sa izradom dokumentacije za dobijanje građevinske dozvole, radi se i idejno rešenje za izgradnju vrtića na drugom delu parcele.

Izgradnju škole u tom novopazarskom naselju, kojom će se rasteretiti osnovne škole “Vuk Karadžić”, “Rifat Burdžetić Tršo” i “Ćamil Sijarić” Gradska uprava najavljuje već nekoliko godina.

U martu 2020. od privatnih vlasnika kupljene su parcele, ukupne površine hektar i 17 ari, za oko 75 miliona dinara.

Tri meseca kasnije javnosti je predstavljeno i idejno rešenje nove škole sa fiskulturnom salom, ali od tada, bar javnosti da je poznato, nije bilo više aktivnosti na realizaciji tog projekta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari