Novi Pazar: Za socijalne i humanitarne projekte 58 miliona dinara 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Gradska uprava u Novom Pazaru ove godine, sufinansiraće i finansiraće 22 socio-humanitarna projekta, koje realizuju udruženja građana.

Iz budžeta grada za te namene izdvojeno je 58 miliona dinara.

Po visini odobrenih sredstava, na vrhu je Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO), 20 miliona dinara, sledi Crveni krst sa sa 12.1 milion i Udruženje psihologa sa osam miliona dinara.

Udruženje gluvih i nagluvih za svoje projektne aktivnosti dobiće 3,3 miliona, Savez slepih i slabovidih 3,1 milion, Društvo za cerebralnu paralizu 2,6 i 2,4 miliona dinara namenjeno je Društvu paraplegičara.

SUBNOR može da računa na jedan i po milion, a 400 hiljada manje dobiće organizacija Civilnih invalida rata (CIR).

Sve ove organizacije nekada su bile direktni korisnici budžetskih sredstava, jer ih je, osim Crvenog krsta, osnovala lokalna samouprava kao pomoć osobama sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Ostale organizacije su novijeg datuma, pa će „Otvorena ruka“ i „Put sredine“ u ovoj godini dobiti po pola miliona dinara. Drugi mogu da računaju na grantove od 120.000 do 380.000 dinara.

U odnosu na prošlu godinu, ove su izdvajanja za socio-humanitarne aktivnosti povećana za sedam miliona dinara.

Prethodne godine za 21 projekat bio je izdvojen 51 milion dinara. Po dobijenim sredstvima, redosled prve tri organizacije bio je kao i ove godine.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari