U Inđiji je otvoren još jedan privredni objekat, a ova investicija vredna je 80 miliona dinara. U okviru Privatnog preduzeća Selekt gas čiji je vlasnik Milovan Bulatović otvoren je savremen pogon za preradu kozjeg mleka i mlečnih prerađevina. Za investiciju vrednu blizu 80 miliona dinara Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj izdvojio je 35 miliona dinara.

U Inđiji je otvoren još jedan privredni objekat, a ova investicija vredna je 80 miliona dinara. U okviru Privatnog preduzeća Selekt gas čiji je vlasnik Milovan Bulatović otvoren je savremen pogon za preradu kozjeg mleka i mlečnih prerađevina. Za investiciju vrednu blizu 80 miliona dinara Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj izdvojio je 35 miliona dinara. Naime, u cilju realizacije dinamičnijeg privrednog razvoja Vojvodine na osnovu primene novih tehnologija Izvršno veće Vojvodine je od prošle godine počelo da ulaže u projekte čijom realizacijom se otvaraju savremeni pogoni vezani za nove materijale i nove tehnologije.
Ovo je jedini pogon u Vojvodini, a verovatno i u Srbiji za proizvodnju kozjeg mleka koji je urađen u saradnji sa stručnjacima Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, Institutom za onkologiju u Sremskoj Kamenici i italijanskim partnerima.
U ovaj projekat uloženo je 35 miliona dinara, a u nove pogone širom Vojvodine kroz potpisane ugovore biće ukupno uloženo oko sedam miliona evra, sami privrednici će uložiti 14 miliona evra. Na ovaj način zaposlićemo preko 10.000 ljudi što direktno, što indirektno.
Pogon za proizvodnju i preradu kozjeg mleka u Inđiji zasnovan je na sopstvenoj proizvodnji mleka od visokokvalitetnih koza, kao i na najsavremenijoj tehnologiji prerade na bazi kozjeg mleka. Ima verifikaciju da predstavlja prehrambene proizvode s elementima prirodnog leka i biće stavljen na raspolaganje specijalnim zdravstvenim ustanovama na području Vojvodine i Srbije. Planiran je izvoz u zemlje u okruženju, kao i u Italiju i Nemačku. U ovom pogonu posao je našlo trideset ljudi. Na bazi dnevne proizvodnje kozjeg mleka od 6.000 litara planirana je godišnja prerada od dva miliona litara mleka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari