Novi policijsko sindikalni savez optužuje Hrkalović i Miljkovića za smrt inspektora Jovića 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS

Novi policijsko sindikalni savez podneo je krivičnu prijavu protiv nekadašnje državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović i Marka Miljkovića, člana kriminalne grupe Veljka Belivuka zbog, kako se navodi u prijavi, postojanja osnovane sumnje da su na svirep i podmukao način ubili policisjokg inspektora Dejana Jovića.

Krivična prijava, koja je podneta 3. marta Višem javnom tužilaštvu, obuhvata i Dejana Bojovića, kao i druge NN saučesnike iz policije, tužilaštva, Službe unutrašnje kontrole, suda, medicinske ustanove, građanstva čiji identitet tužilaštvo da utvrdi po službenoj dužnosti, kao podstrekača i pomagača.

U krivičnoj prijavi u koju je Danas imao uvid navodi se da postoje osnovane sumnje da je inspektor Jović “ubijen na Infektivnoj klinici od strane Marka Miljkovića, člana organizovane kriminalne grupe Dijane Hrkalović na šta je podstreknut od strane iste”.

Navodi se da je ga je Miljković ubio na svirep način tako što mu je prerezao vrat.

Podsetimo, kako je pisao nedeljnik “Vreme”, uzrok svih nevolja, sada i posthumne rehabilitacije inspektora Jovića bila su njegova saznanja o saradnji države s klanom Veljka Belivuka.

“On je zbog toga bio hapšen i praćen jer je bio velika smetnja Dijani Hrkalović i krugovima u policiji koji su ga proganjali i pokušali da ga diskredituju proglašavajući ga za saradnika Škaljarskog klana“, rekao je tada Jovićev otac, Vukosav.

Jović je preko tabloida, podseća “Vreme”, označen kao saradnik Škaljarskog klana, objavljivani su tekstovi s naslovima poput „Šef policije bio čistač Škaljaraca i na vezi sa rođacima Luke Bojovića“.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić je svojevremeno rekao da je Jović imao problem i prošao je pakao zato što je učestvovao u hapšenju Belivuka kada je pronađen njegov DNK nakon ubistva Vlastimira Miloševića, koji je inače bio kum Marka Miljkovića.

U krivičnoj prijavi Novog policijsko sindikalnog saveza ukazuje se da je Jović bio zamenik trećeg Odeljenja Unutrašnje kontrole policije u Beogradu i da je lično rukovodio rasvetljavanjem ubistava Dragoslava Miloradovića, Vlastimira Miloševića, Nikole Bojovića i advokata Dragoslava Miše Ognjenovića.

“Jović je bio na pragu da otkrije nalogodavce i izvršioce. Unapred je fingiran njegov krivični progon i ubistvo. U cilju sprečavanja i ometanja bez pravnog osnova je stavljen na mere tajnog nadzora zbog navodnog sastanka na brodu na Savi sa licima kojima planira izvršenje krivičnih dela”, piše u krivičnoj prijavi.

U drugoj naredbi da se stavi pod nadzor, navodi se u prijavi, Jović se sumnjiči za navodno primanje mita, pošto je inspektoru PU Zvezdara Bojanu Mijoviću tražio da ne tuku muškarca optuženog za nasilje u porodici.

Dodaje se da je tužilac fingirao da je u ovom slučaju reč o krivičnom delu trgovina uticajem, pa je Jović uhapšen 12. decembra 2018. godine.
Prilikom hapšenja, piše u prijavi, njegov otac Vidosav je izjavio da je udaran nogama i rukama po telu, te da su “to radili policajci koje je Belivuk poslao”.

Nakon toga, piše u prijavi, dok je Jović bio u pritvoru, ukradeni su njegovi službeni spisi iz kancelarije.

“Pokrenut je disciplinski postupak od Bojović Dejana, načelnika Policijske uprave za Grad Beograd, plaćen od Hrkalović i Miljkovića da mu se sroza ugled a znao je i da će biti likvidiran za šta je bio saglasan i ćutao je”, piše u krivičnoj prijavi.

Navodi se da je Jović posle mesec dana pušten da se brani sa slobode, a da je podignut optužni predlog za trgovinu uticajem.

Naglašava se da je u martu 2020. oslobođen optužbi, ali da je disciplinskim postupkom degradiran u Upravu za strance.

“Kako bi predupredili mogućnost da izađe u javnost sa istinom o kristalno jasnim i identifikovanim članovima mafijaške grupe koja čini spregu policije, tužilaštva, suda i osvedočenih kriminalaca, organizovana kriminalna grupa donela je odluku da ga ubije”, navodi se u krivičnoj prijavi i dodaje da je fingiranje bolesti korona virusom najverovatnije učinjeno bojnim otrovom.

U krivičnoj prijavi piše da je dva-tri dana pred ubistvo policijsko obezbeđenje sklonjeno ispred vrata sobe na Infektivnoj klinici gde je Jović bio, kao i da su sklonjene i medicinske sestre.

Navodi se da je 3. jula 2020. Miljković ušao u sobu i na svirep način izazvao smrt Jovića nožem ili nekim drugim predmetom što treba utvrditi obdukcijom, tako što mu je prerezao vrat.

Miljković je potom otišao, piše u prijavi i dodaje da su onda NN radnici, verovatno medicinski radnici, konstatovali smrt zbog korona virusa.

U prijavi se navodi i to da je Jovićev otac istakao da mu je bar 30 ljudi reklo da mu je sin ubijen.

Rajević: Kukavičluk tužilaštva

Zdravko Rajević, potpredsednik Novog policijsko sindikalnog saveza, ističe za Danas da su krivičnu prijavu predali na pisarnici Višeg javnog tužilaštva, kao i da su je poslali na mejl Republičkog javnog tužilaštva, MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, ali da do danas nisu dobili nijedan odgovor.

“Tražimo i da se Bojović Dejan suspenduje do kraja disciplinskog postupka”, dodaje Rajević. On smatra da u tužilaštvu preovlađuje kukavičluk. “Oni u strahu ne smeju ni da pročitaju našu krivičnu prijavu”, ističe Rajević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari