Novi predah za đake zbog prvomajskih praznika, od 4. maja nastava u učionicama 1

Zbog predstojećih prvomajskih praznika, učenike čeka novi predah od četiri dana, zajedno sa vikendom, pa će prvi radni dan biti sreda, 4. maj, kada se završava i prolećni raspust za osnovce.

Prema odluci Tima za škole, u osnovnim i srednjim školama, od srede, 4. maja  nastava će se odvijati po prvom modelu, odnosno, učenici će nastavu pohađati neposredno u učionicama.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, od 21. do 27. aprila registrovana su 272 učenika obolela od kovida 19, školskog uzrasta od šest do 18 godina, što je 0,04 odsto od ukupne đačke populacije.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, nije bilo odeljenja (sa 16 i manje učenika) koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana. Takođe, nije bilo odeljenja (sa 17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i nije bilo grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) rad, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari