U kladovskoj opštini već sedam godina uspešno radi Društvo za pomoć osobama ometenim u razvoju „Nada“ koje svojim svakodnevnim aktivnostima okuplja stotinak osoba svih starosnih doba sa različitim smetnjama u razvoju.

Trudeći se da osobama sa smetnjama u razvoju koje okuplja omogući što kvalitetniji život, „Nada“ je do sada realizovala brojne projekte – „Otklonimo barijere“, „Kamp osamostaljivanja“, „Reč više“ i „Osmeh više“, a od letos je zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Save The Children u saradnji sa Evropskom komisijom otvorena i Biblioteka igračaka „Nadin zagrljaj“. Ona je namenjena svoj deci predškolskog i mlađeg osnovnoškolskog uzrasta i njihovim roditeljima, a kako kažu u Udruženju „Nada“, cilj je da se kroz zajedničke aktivnosti podstaknu dečije mogućnosti za igru, rekreaciju i saznanje.

Tokom ovog meseca kladovsko društvo „Nada“ useliće se u novosagrađeni funkcionalni objekat površine stotinu kvadrata gde su pored prostorije za dnevni boravak, još i kuhinja, kancelarija, ostava i sanitarni čvor.

Radove na novom objektu osim Ministarstva za rad i socijalnu politiku, finansirali su još Opština Kladovo, brojne kladovske firme, kao i ljudi dobre volje.

Raznovrsnim i širokim spektrom inkluzivnih radionica u novosagrađenoj zgradi biće obuhvaćeno 114 osoba sa posebnim potrebama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari