Novi Sad: Dva doktora i još jedna osoba uhapšeni zbog lažnih potvrda o vakcinaciji 1Policija Foto: N. Kovačević

Tri osobe uhapšene su u Novom Sadu zbog malverzacija u vezi sa potvrdama o vakcinisanju protiv korona virusa.

Uhapšeni su doktorka Doma zdravlja D.P.U. (1980) i S.A. (1980), koji se terete za zloupotrebu službenog položaja i M.B. (1991) koji se tereti za falsifikovanje isprave.

Sumnja se da je lekarka Doma zdravlja u Novom Sadu zloupotrebila svoja ovlašćenja i sačinila potvrde o vakcinaciji protiv korona virusa, lažno prikazujući da su se te osobe vakcinisale, iako to nisu učinile, navodi se u saopštenju policije.

Osumnjičeni S.A. i tridesetsedmogodišnja ženska osoba za kojom se traga su optuženi da su lekarki dostavljali lične podatke za sebe, osumnjičenog M.B. i druga lica, kako bi za novac dobili lažne potvrde o vakcinaciji.

Uhapšenima je određeno dvodnevno zadržavanje, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Interna istraga

Iz Doma zdravlja Novi Sad napominju da je interna istragu pokrenuta nakon što je jedan od pacijenata ukazao na zloupotrebu, te da su rezultati te istrage predočeni državnim organima.

„Osluškujući i prateći sve ono našta nam ukazuju građani, a tiče se nepravilnosti u radu jedne od doktorki, pokrenuli smo internu kontrolu rada koja je u ovom slučaju ukazala na zloupotrebu, te smo u skladu sa tim reagovali i nadležnim državnim organima predočili rezultate“, navodi se u saopštenju Doma zdravlja.

U reagovanju se dalje naglašava da ta ustanova „ima dobre radnike, profesionalce koji požrtvovano rade svoj posao“, te da će „svaka vrsta zloupotrebe i bacanja ljage na sve one koji savesno rade svoj posao biti zaustavljena u korenu“, zaključuju iz Doma zdravlja Novi Sad.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari