Novi Sad: Goranski eko kampovi za decu tokom letnjeg raspusta 1foto: Pokret gorana Novog Sada

Ovog leta, Pokret gorana Novog Sada organizuje tematske eko kampove za decu. Drugoljub, Cvetoljub, Buboljub i Pticoljub su kampovi u trajanju od četiri dana i tri noći, koji će se održati u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima.

Kamp „Drugoljub“, namenjen je za decu od šest do osam godina i održaće se od 2. do 5. jula. Broj mesta je ograničen.

Ostali kampovi namenjeni su za decu uzrasta od devet do 12 godine. „Cvetoljub“ će se održati od 5. do 8. jula, a „Buboljub“, za koji je broj mesta ograničen, od 8. do 11. jula.

Tokom avgusta biće organizovan kamp „Pticoljub“, koji će trajati od 18. do 21, i „Drvoljub“, koji će se održavati od 22. do 25. avgusta.

Sve kampove vodiće stručni saradnici i kamp lideri Pokreta gorana Novog Sada, koji imaju iskustva u radu sa decom navedenog uzrasta. Zainteresovani se mogu prijaviti putem sajta Pokreta gorana.

„Boraveći u prirodi dete se upoznaje sa živom i neživom prirodom, prirodnim pojavama, životom i radom ljudi, povezanošću biljnog i životinjskog sveta, uočava njenu lepotu i raznovrsnost, a svojom aktivnošću saznaje koliko je ugrožena životna sredina koja nas okružuje i kako joj svaki pojedinac može pomoći u očuvanju“, navodi se u pozivu.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari