Novi Sad: Pratiocima dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom puna naknada tokom vanrednog stanja 1Novi Sad Foto: Arsenije Mandić

Grad Novi Sad će pratiocima dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom dok traje vanredno stanje isplatiti novčanu naknadu za punu radnu nedelju, odnosno 40 sati, navelo je Udruženja novinara Srbije (UNS).

To je bio odgovor na pitanje koje je UNS-u postavljeno u rubrici „Građani traže da novinari pitaju“.

„Pružalac usluge je dužan da razliku časova za koju je primio naknadu, pruži korisniku nakon prestanka vanrednog stanja, a najkasnije do 31. decembra 2020. godine i to posebno iskaže u mesečnim izveštajima o ostvarenim satima usluge“, rečeno je UNS-u u Gradskoj upravi za socijalnu i dečji zaštitu Novog Sada.

Novosadska škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“, na osnovu čijih zahteva Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu uplaćuje novac namenjen ličnim pratiocima dece, takođe je obavestila pratioce da će i onima koji imaju manje od 40 sati rada nedeljno biti uplaćen pun iznos.

„Ukoliko je broj časova pružene usluge u mesecu za koji se isplata vrši manji od 40 časova nedeljno, lični pratilac je dužan da razliku do 40 časova nedeljno, za koje je primio naknadu, naknadno realizuje nakon prestanka vanrednog stanja u Republici Srbiji“, navodi se u obaveštenju škole.

U periodu trajanja vanrednog stanja, kako dodaju, uslugu može pružati samo lični pratilac koji je detetu uslugu pružao do momenta proglašenja vanrednog stanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari