Novi Sad: Sastanak predsednika krivičnih odeljenja viših sudova radi ujednačavanja sudske prakse 1Foto: Beta/DRAGAN GOJIĆ

U Skupštini Vojvodine danas je održan sastanak svih predsednika krivičnih odeljenja viših sudova sa područja Apelacionog suda u Novom Sadu, s ciljem ujednaćavanja sudske prakse, saopštio je Viši sud u Novom Sadu.

Sastanak je organizovao Viši sud u Novom Sadu, a prisustvovali su predsednici krivičnog odeljenja viših sudova u Sremskoj Mitrovici, Somboru, Subotici, Šapcu, Zrenjaninu, kao i Apelacionog suda u Novom Sadu.

„Tema sastanka bilo je usaglašavanje spornih pravnih pitanja iz oblasti krivičnog prava koja su se javljala u praksi sudova sa područja Apelacionog suda u Novom Sadu, a sve u cilju ujednačavanja sudske prakse“, navedeno je u saopštenju.

Dodato je da je na sastanku razmatrano 35 spornih pravnih pitanja iz krivične materije i navodi da su oko većine pitanja zauzeti jedinstveni stavovi.

„Pitanja oko kojih sudije nisu zauzele ujednačen stav biće prosleđeni Apelacinom sudu u Novom Sadu na usaglašavanje radi dobijanja jedinstvenog stava Apelacionog suda u Novom Sadu i daljeg ujednačenog postupanja“, navedeno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari