Novi Sad: Završeni radovi na izgradnji Doma zdravlja u naselju Adice 1foto: press služba Gradske kuće

Radovi na izgradnji Doma zdravlja u naselju Adice su završeni. Trenutno se radi na priključenju objekta na infrastrukturu, a nakon toga sledi opremanje i puštanje u rad.

Novi dom zdravlja na Adicama, prostire se na 1200 kvadratnih metara, i imaće oko 30 zaposlenih. U ambulanti je predviđeno da radi pet lekara opšte prakse, ginekolog, pedijatar za predškolce i decu školskog uzrasta, dečiji stomatolog, opšti tomatolog, kao i 14 medicinskih sestara i tehničara, uz dve spremačice.

Ta ambulanta pružaće usluge za 17.000 građana, a projektovana je sa 30 odsto većim kapacitetima, kako bi mogla da zadovolji i buduće potrebe, rekao je prilikom obilaska radova član gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić.

U izgradnju je uloženo preko 200 miliona dinara.

Stajić je rekao da uskoro treba da počne i izgradnja doma zdravlja na Vidovdanskom naselju, za koji je trenutno u toku izrada projektne dokumentacije.

Taj objekat biće namenjen, osim žiteljima pomenutog naselja, i stanovnicima Slane bare i Klise, i takođe će obuhvatiti osnovne delatnosti opšte prakse, stomatologije, pedijatrije, ginekologije, patronaže i laboratorije.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari