Novi talas epidemije u Novom Sadu, Pančevu i Vršcu 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Ukupan broj obolelih od Covid 19 infekcije u AP Vojvodini i dalje je u opadanju, tvrdi Pokrajinska vlada, ali po podacima centralnog Kriznog štaba Srbije – za samo jedan dan broj zaraženih povećan je za 143 kod kojih je zabeleženo prisustvo korona virusa. To je polovina od ukupnog broja novozaraženih u čitavoj Srbiji (285).

Očito je da je Vojvodinu pogodio novi talas epidemije.

U Novom Sadu ima 128 zaraženih, 22 više nego prethodnog dana, dok je u Pančevu povećan za 25 novoobolelih i u tom gradu ih je sada 118.

Najviše novozaraženih virusom covid 19 zabeležen je u Vršcu – za 31, pa ih je ukupno 75, a u Beloj Crkvi i Kovinu broj novozaraženih povećan je za 10 (ukupno 24), odnosno devet (23), u Plndištu ih je 11, za pet više, dok je u ostalim vojvođanskim opštinama zabeležen po jedan do tri novoobolela.

Novi talas epidemije u Novom Sadu, Pančevu i Vršcu 2

Zašto Pokrajinska vlada tvrdi da se broj obolelih smanjuje iako se dogodilo suprotno nije jasno. Prema saopštenju Pokrajinske vlade, u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu od infekcije leči se 60 ( pre dva dana 127), a u Opštoj bolnici u Pančevu 94 pacijenta.

Od toga, u KCV se na mehaničkoj ventilaciji nalazi šest hospitalizovanih pacijenata. U privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“, predviđenoj za smeštaj obolelih sa lakšom kliničkom slikom Covid 19 infekcije, trenutno se nalazi 55, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 47 pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari