Novi zakoni ne čine reformu

Sindikat pravosuđa reagovao na izjavu ministarke pravde Nele Kuburović

Ostavite komentar


  1. Ova tvrdoglava bosanska glavica tera po svom. Laze, namesta i pokusava da pravosudje ostane pod AV kontrolom. Inace se u pravo razume kao i Marjan Risticevic.

  2. Pravosuđe je uvek bilo na meti za skretanje pažnje kao dežurni krivac. Ministar pravde Zoran Stojković: Nacionalnom strategijom za reformu pravosuđa kao cilj je postavljeno da Srbija do 2011. godine dobije nezavisno pravosuđe sa sopstvenom budžetom. Ministar Stojković procenjuje da se to može desiti i ranije – da bi za tri godine Srbija mogla da ima jako i nezavisno pravosuđe“
    Ministar pravde Dušan Petrović počeo je demontažu pravosuđa. Malovićka je nastavila gde je Dušan Petrović stao, izmenila pravosudni set zakona i otpustila 1000 sudija i tužilaca. Za vreme Selakovića optužuju ljude da su narko vođe i oslobađaju Nela Kuburović samo nastavlja da rastače ono što je od prethodnika ostalo.

    1. Pravosuđe je jedan ogroman biznis gde su Justiciju zajahali kusi i repati,a njegovo visočanstvo novac je u svemu ovome neprikosnoven.I sve dosadašnje „reforme“ bile su podređene jednom cilju „posle nas potop“. Nela je lepa žena,ali je još bitnije da joj čulo sluha funkcioniše besprekorno.Nije taj ekser za taj zid,ili možda i jeste samo je naša percepcija pogrešna šta se kači na predmetnom zidu. Pre nje onaj napuderisani Selaković koji je u principu duplo golo,ili što bi naš narod rekao glas do neba,testisi u pepelu. Ovakav status u pravosuđu odgovara svima osim narodu,a narod je uvek bio kako reče veliki Njegoš, „dobr deuše dok im rebra puču“.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.