Novica Tončev tužio predsednika Disciplinske komisije FSS za lažno prijavljivanje 1Novica Tončev, foto: Vlada Srbije

Član Predsedništva Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i ministar za razvoj nerazvijenih opština, Novica Tončev, podneo je krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanje protiv Ivana Nikolića iz Leskovca, predsednika Disciplinske komisije FSS.

U prijavi se navodi se da je Nikolič izneo „lažne navode“ tvrdeći da mu je Tončev  „nudio, kao poklon, u znak zahvalnosti za dobro odrađen posao, stan u zgradi“ koju firma Novice Tončeva gradi u Nišu, „kao i novac u neutvrđenom iznosu od nekoliko hiljada evra, koji je, navodno, trebalo da posluži kao garancija da će biti dat i poklon u vidu stana“.

Prema navodima iz krivične prijave, Nikolić je izneo neistine „sa direktnim umišljajem, u nameri da naruši ugled i čast oštećenog Novice Tončeva i izazove druge štetne posledice po oštećenog u smislu eventualnog lišavanja slobode i daljeg krivičnog gonjenja oštećenog“.

„To je učinio sve u nameri da oštećenog onemogući da učestvuje u radu FSS i na predstojećim izborima za organe FSS-a, kao i Stanisalvu Tončevu da upravlja klubom i time im nanesu štetu, kako nematreijalnu, tako i materijalnu“, ističe se u prijavi.

Predsednik Disciplinske komisije FSS-a, Ivan Nikolić, rekao je da mu je ministar Tončev, u decembru 2021. godine, ponudio kao poklon stan i novac, kako bi Nikolić urgirao na to da Komisija ne donese zabranu članu Predsedništva FSS-a na vršenje svih funkcija u fudbalu.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Novicu Tončeva zabranom rada u fudbalu na 9 meseci. Istom odlukom, na 6 meseci van fudbala udaljen je i njegov sin Stanislav, predsednik surduličkog Radnika.

Otac i sin Tončev kažnjeni su zbog ulaska u sudijsku svlačionicu na poluvremenu utakmice između Radnika i TSC-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari