Novinar Danasa Vojin Radovanović dao izjavu tužilaštvu u vezi sa napadom na splavu "Šlep" 1Foto: Privatna arhiva

Novinar Danasa Vojin Radovanović danas je, u prisustvu advokata, u beogradskom Trećem osnovnom javnom tužilaštvu dao izjavu o napadu na njega, izvršenog u noći između 24. i 25. juna u beogradskom lokalu “Šlep” od strane njemu nepoznate osobe. Advokati „United media“ su zbog svega podneli krivičnu prijavu protiv N. N. lica zbog ugrožavanja sigurnosti.

Radovanović je u tužilaštvu ponovio kako je došlo do događaja u kojem je dobio i pretnje, a o svemu je sačinjena beleška. Belešku nije dobio, iako ju je advokat tražio, jer, kako je rekao tužilac, ova beleška se ne daje strankama.

On kaže da je pred tužiocem Dejanom Milenkovićem rekao sve ono što je ranije više puta ponovio u javnosti, odnosno opisao događaj. Dodaje da je napomenuo da ga je napadač prepoznao kao novinara, te da se od tada oseća ugroženo zbog čitavog događaja.

Tužioca je zanimalo na koji je način ga je napadač prepoznao. Tužilac mu je poručio da im javi ako negde vidi osobu koja ga je napala.

Utiska je da je tužilac imao cilj da sve podvete pod remećenje javnog reda i mira, a ne ugrožavanje sigurnosti.

“Čak mi je tužilac rekao da ja njima javim, ako negde vidim, sretnem osobu koja me je napala”, navodi Radovanović.

Naš novinar kaže i da mu je tužilac “savetovao”, kroz šalu, da bi trebalo da radi u štampanom mediju, jer tamo nema slike, pa ga ne mogu prepoznati, kao što je to bio slučaj prilikom napada.

Podsetimo, Radovanoviću je u noći između 24. i 25. juna u beogradskom lokalu „Šlep“ prišla nepoznata osoba, unela mu se u lice, pritom ga uhvativši za rame, te nakon reči da „radi u plaćeničkom Danasu“ ga gurnula.

„Agresivno mi je prišao, uneo se u lice i rekao: „Vojine, Danas je plaćenički medij, radiš u plaćeničkom mediju“. Ponovio je to nekoliko puta. Bez želje da sa njim ulazim u bilo kakvu raspravu rekao sam mu „Sve je uredu, okreni se“, pritom mu sklonivši ruku kojom me je uhvatio za rame. U tom momentu me je odgurnuo, i pritom pokušao da još jednom nasrne fizički. Veći incident su sprečili ljudi u mom društvu i osoba koja je bila sa čovekom koji je na mene nasrnuo“, naveo je novinar Danasa.

Radovanović dodaje da je istu osobu video desetak minuta pre incidenta kako prstom pokazuje u njega i nešto agresivno govori osobi s kojom je bio.

„Istu osobu sam desetak minuta pre toga spazio da pokazuje prstom u mene, nešto govori osobi s kojom je bio. Sve do nasrtaja nisam ga video. Tada mi je došao iz drugog pravca, probijao se kroz ljude. Video sam i kako ga čovek s kojim je smiruje i pokušava da spreči da dođe do mene, ali ga je odgurnuo, došao do mene i onda je došlo do incidenta“, opisuje Radovanović.

Povodom ovoga slučaja reagovalo je Udruženje novinara Srbije (UNS) koje je zatražilo da napadač bude pronađen.

Radovanović u Danasu radi od 2022. godine i novinar je političke rubrike, a aganžovan je i na Jutjub kanalu Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari