Novinar Dušan Čavić koga je gradonačelnik nazvao “dripcem” za Danas: Aleksandar Šapić je nedostajan bilo kakve javne funkcije 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO/MIODRAG TODOROVIĆ)

Aleksandar Šapić je jedna od paradigmi korumpiranog društva u kome živimo, nedostajan bilo kakve javne funkcije, kaže za Danas novinar Dušan Čavić, koga je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić nazvao “dripcem” i “magarcem”.

Čavić kaže za Danas da ga Šapićevo reagovanje na njegovo pitanje nije iznenadilo.

On je, podsetimo, Šapića na konferenciji za novinare na Novom Beogradu, pitao „gde ste pred Ribnikarom da se poklonite senima mrtve dece“. Objašnjavajući da je bio, ali da se nije fotografisao, Šapić je Čaviću više puta ponovio da je dripac, dripčina i magarčina.

“Slušaj me sad dripčino jedna… slušaj me sad dripčino jedna. Ušao sam u svaku školu, samo se nisam slikao, dripčino… Pa nisam se slikao magarče jedan nevaspitani“, vikao je Šapić.

Ipak, Šapić se jeste slikao odajući poštu ubijenoj deci ispred Skupštine Grada, ali ne i ispred mesta stradanja, kako tvrdi.

Novinar Dušan Čavić, jedan od dvojca poznatog kao “Marka Žvaka” kaže za Danas da odstupanja Šapiću i njemu sličnima “nema i neće biti”.

– Aleksandar Šapić, tada predsednik opštine Novi Beograd, nelegalno je dograđivao svoj stambeni objekat na Bežanijskoj kosi od 2021. godine, iako je radove prijavio kao investicioni održavanje. Građevinski inspektor mu je naložio momentalnu obustavu radova na koju se nije obazirao. Žalio se Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koje je obustavilo postupak i vratilo ga na početak. U međuvremenu je postao gradanočelnik Beograda, i njemu je (jul 2022.) opština Novi Beograd izvršila ozakonjenje, legalizaciju nelegalno podignutog objekta (sa 199kvm na 403kvm), ukazuje Čavić.

On dodaje da je Šapiću u avgustu 2022. građevinski inspektor ponovo izašao na teren i konstatovao da su se ozakonjenjem stekli uslovi za obustavu postupka.

– Krivičnu prijavu njegovog suseda (čiju imovinu je na više načina oštetio i ugrozio, između ostalog ga i poplavio) zamenik javnog tužioca je odbacio. Takođe zbog ozakonjenja i samim tim „nedostataka obeležja krivičnog dela“. Samo ozakonjenje je izvršeno protivzakonito. Jedan od osnovnih zakonskih preduslova da nelegalno izgrađeni objekat uđe u proceduru ozakonjenja jeste da postoji na satelitskom snimku iz 2015. godine (Šapić gradio 2021.) Ovo je samo jedna od crtica iz njegovih nepočinstava – navodi Čavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari