Novinar Tajmsa: Svedokinja sa mesta zločina prepoznala Ulemeka na fotografiji 1foto EPA/SRĐAN SUKI

List Tajms objavio je tekst koji Milorada Ulemeka Legiju dovodi u vezu sa ubistvom britanske novinarke Džil Dando 26. aprila 1999. godine ispred njene kuće u Londonu. Jedna žena, svedok, koja se zatekla u blizini mesta zločina i videla muškarca koji beži, izjavila je da je prepoznala Legiju na fotografiji, rekao je za N1 Dejvid Braun, novinar Tajmsa.

„Fotografija sa mesta zločina je sa sigurnosne kamere i dosta je zamućena. Ipak, obavljeno je upoređivanje linije kose, vilice, sa tog snimka sa fotografijom Milorada Ulemeka Legije iz tog vremena. Ta svedokinja je pre 25 godina te kobne noći videla čoveka koji beži sa mesta zločina. Kada su joj prvi put pokazali fotografiju Ulemeka iz tog perioda, u utorak uveče, rekla je da je sigurna da je to čovek kojeg je videla da beži sa lica mesta na kojem je ubijena novinarka Džil Dando. Tačnije rekla je – da, to je on“, rekao je u emisiji Newsnight Dejvid Braun, novinar Tajmsa prenosi N1 info.rs.

Dejvid Braun je naveo i da se ne može stoprocentno tvrditi da je reč o Ulemeku, ali da se „ne može isključi da je reč o istom čoveku“.

„Za ubistvo Džil Dando osuđen muškarac po imenu Beri Džordž ali ga je posle osam godina porota oslobodila. U Skotland Jardu su rekli da neće ponovo otvarati istragu, ali s obzirom na to da postoji i jedan bivši policajac koji ne može da isključi sličnost sa Ulemekom, kao i da je svedokinja izjavila da je to on, pretpostavljam da će doći do političkog pritiska u Britaniji da ponovo slučaj ponovo otvori“, rekao je britanski novinar.

On je ispričao i da su se posle ubistva razmatrali „brojni motivi “ za taj zločin i ubistvo Džil Dendo.

„Dendo je učestvovala u više istraživanja o organizovanom kriminalu. Razmatralo se da su je ubili gangsteri, organizacija Ira, a trebalo je da i se uda za jednog ginekologa kraljice Elizabete, pa se sumnjalo da i tu postoji veza. Brojne su teorije ali je ovo jedan od najvećih nerešenih zločina u modernoj istoriji Velike Britane“, zaključio je Dejvid Braun, novinar Tajmsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari