Novinari nekoliko vodećih bugarskih medija boravili su u Pirotu i tom prilikom predsednik opštine Pirot, Vladan Vasić, i direktor Slobodne zone Pirot, Dragan Kostić, prezentovali su potencijale opštine, slobodne zone Pirot i Stare planine.

– Našim potencijalnim korisnicima i budućim investitorima će odavde biti preneta poruka šta nudimo i gde mogu da ulažu – rekao je Kostić, dodajući da se ovakve prezentacije planiraju i u Sofiji.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasićje rekao da su bugarski novinari pokazali veliko interesovanje za projekte na Staroj planini.

– Posebno su ih interesovali zajednički projekti Srbije i Bugarske na Staroj planini a cilj razvoja celog tog kompleksa je da kad se izgrade skijaški kapaciteti i uklone granice skijaši mogu nesmetano da skijaju bez da razmišljaju na čijoj su strani – rekao je Vasić.

Novinarka nacionalne bugarske televizije Vesela Smilec rekla je da će svojim gledaocima preneti pravu sliku šta sve nudi ova opština.

– Mislim da u Bugarskoj postoji interesovanje za ulaganje u ovaj region, ali se godinama mnogo više priča o tome, nego što se radi – rekla je ona.

Novinari nacionalne državne televizije, radija, Bugarske telegrafske agencije BTA, listova „Trud“, „Pari“, „Monitor“ i „Standard“ obišli su Slobodnu zonu Pirot. Primio ih je i načelnik Pirotskog upravnog okruga Goran Stamenović.

– Ovo je izuzetna šansa da se predstave potencijali okruga, budući da bugarski investitori pokazuju sve više interesovanja za ulaganja u našem kraju i cilj nam je da oni u što većem broju dođu ovde – rekao je Stamenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari