Novinarka Danasa dala izjavu Tužilaštvu povodom napada 1

Novinarka lista Danas Lidija Valtner dala je jutros izjavu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu nakon što je napadnuta u sredu ispred Skupštine Srbije tokom polaganja zakletve novog predsednika Aleksandra Vučića.

Ona se odazvala na poziv, koji joj je juče popodne uputilo Tužilaštvo, koje je tom prilikom saopštilo da je oformilo predmet povodom napada na novinare tokom mitinga Srpske napredne stranke, u sredu 31. maja.

Lidija Valtner je dala izjavu tužiteljki Aleksandri Đenadić o tome šta joj se dogodilo tokom inauguracije predsednika Aleksandra Vučića, kada su je aktivisti i obezbeđenje Srpske napredne stranke sprečili da obavlja profesionalu, novinarsku dužnost. Ona je tom prilikom verbalno, ali i fizički napadnuta, tako što su aktivisti i obezbeđenje SNS najpre hteli da joj otmu telefon kojim je htela da snimi njihovo nasilje nad jednim demonstrantom, a potom je otpozadi uhvatili, podigli sa zemlje i nosili i gurali od platoa Skupštine Srbije do Pionirskog parka.

– Tužiteljka je bila korektna, saslušala je šta imam da kažem, sastavili smo zapisnik, priložili dokaze, i sada je na potezu policija – rekla nam je naša novinarka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.