"Ne verujem ništa Aleksandru Vučiću": Novinarka Jovana Polić o tužbi koju je podneo Vučić protiv nje i koleginice 1foto FoNet Božana Pavlica

“Ja ne verujem ništa Aleksandru Vučiću. Tako ni to da nije znao kako je njegov advokat podneo protivtužbu”, kaže za Danas novinarka Jovana Polić, protiv koje je, uz Sanju Lončar, Vučićev advokat podneo tužbu zbog dve emisije serijala „Vladalac“, emitovane februara 2020. godine.

Međutim, nakon vesti da je podneo tužbu protiv novinarki jer su mu tužene „nanele teške duševne bolove i patnju“, te povredile „visoko rangirani ugled i čast“, oglasio se sam predsednik ističući da on nije ni znao za tužbu, već ju je podneo njegov advokat “po generalnom ovlašćenju”.

Ipak, autorka „Vladaoca“ ne veruje da je tužba podneta mimo Vučićevog znanja, već da nije znao da će vest o njoj ovako odjeknuti.

– Aleksandar Vučić se izdaje za čoveka koji zna sve u ovoj zemlji. Nemoguće je da nije znao šta, u njegovo ime, radi njegov advokat. Verujem da je ovo bio još jedan od mnogobrojnih pokušaja zastrašivanja novinara i medija, za koji je verovao da neće izazvati nikakvu buru, ali da će imati željeni efekat – kaže Poli za Danas.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se nakon što je objavljena vest da je njegov advokat podneo tužbu protiv autorki filma „Vladalac“.

On je putem Instagrama rekao kako su ga „jutros obavestili“ da je po njegovoj tužbi zakazano suđenje i da će tužba biti povučena, uz poruku da „ugled mogu da ugroze oni koji ga imaju“.

„Obavestili su me da je po mojoj tužbi zakazano suđenje protiv nekih novinara i producenata, zbog uvreda koje su na moj račun izneli u onom filmu Vladalac. Gde sam označen kao kriminalac, svakakav“, rekao je Vučić.

On navodi da u poslednjih 11 godina nije podneo tužbu protiv novinara.

„Niti sam to učinio ovog puta, to je uradio advokat po generalnom ovlašćenju, i istog trenutka će povući tužbu, jer ja to ne radim. Ne radim zato što oni nisu mogli da unište ni moju čast, niti da naškode mom ugledu, jer taj ugled i nemaju. A to može samo da uradi onaj ko ima ugled, i ko govori istinu“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari