Novinaru N1 Petru Gajiću pretili protivnici Evroprajda, kolege ga odbranile 1Foto: Printscreen/N1

Novinar televizije N1 Petar Gajić napadnut je danas u Beogradu tokom izveštavanja sa ulica glavnog grada gde je su nemiri u toku na više lokacija, a povodom Evroprajda.

Petar Gajić je rekao da je ekipa N1 stigla oko 20 minuta pre četiri sata, kako bi ispratila nezvanično okupljanje protivnika Prajda.

Gajić je rekao da je mladić u crvenoj trenerki sa kapuljačom i maskom protiv kovida najpre prišao snimatelju, tražio da ugasi kameru i rekao mu da mora da se skloni odavde, da nije dobrodošao i ne može da snima sa skupa.

“Ja sam u međuvremenu prišao i predstavio se, potom mi je taj mladić oteo mobilni telefon iz ruke, rekao kako moram da se sklonim odavde, kako ne mogu ovde da budem, kako policija neće moći da dođe dovoljno brzo da me zaštiti i kako će me odvesti iza zgrade narodne biblioteke da mi ‘objasni neke stvari’”, rekao je Gajić.

Potom je vratio mobilni telefon i rekao da je “samo došao da me upozori”, kaže Gajić.

Na incident su reagovale kolege sa drugih medija, a koleginica iz dnevnog lista Politika je stala između Gajića i tog mladića, koji je onda odlučio da se povuče, rekao je reporter N1. Kako je objasnio, odbranile su ga kolege sa TV Prve, Une , Slobodne Evrope i drugih medija.

Nakon toga je Gajić pozvao policiju i razgovarao sa šefom smene u PU Vračar koji je u roku od 10 minuta poslao policajce u civilu.

Što se tiče samog skupa protivnika Evroprajda, Gajić javlja da ih se okupilo nekoliko stotina, da su u međuvremenu ušli u hram i neće ići u organizovanu šetnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari