Na drugom kilometru od Hidroelektrane Đerdap I put Tekije, kiše i planinske bujice pokrenule su novo klizište na Đerdapskoj magistrali. Na ovom potezu pokrenulo se čitavo brdo zemlje i kamenja, pa se na kolovoznu traku sručilo 20 kubika zemlje i kamenja. Zbog toga saobraćaj na ovoj deonici Đerdapske magistrale bio je u prekidu čitavih 90 minuta, koliko je trebalo radnicima Preduzeća za puteve na punktu u Karatašu da očiste obe kolovozne trake.

 Putari na Đerdapskoj magistrali imaju pune ruke posla, tako su između Tekije i dva tunela prema Donjem Milanovcu uklonili i dve stene od po pola tone koje su pale na kolovoz. Radnici ovog preduzeća kažu da magistrala uz Dunav stalno mora da se čisti od odrona i učesnike u saobraćaju naročito upozoravaju na dodatni oprez tokom noćne vožnje.

Na Đerdapskoj saobraćajnici, uprkos najavama nadležnih, još nije krenula sanacija velikog klizišta na 12 kilometara od hidroelektrane prema Tekiji koje je proradilo proletos. Desna kolovozna traka kraj Dunava na mestu ovog klizišta ulegla je u dužini od 20 metara, vozila se na ovoj deonici naizmenično propuštaju jednom saobraćajnom trakom, brzina je ograničena na 20 kilometara na sat, a klizište je obeleženo saobraćajnom signalizacijom. Dodajmo i da je projekat kompletne rekonstrukcije ovog dela Đerdapske magistrale urađen, a da se za početak sanacije čeka nalog Republičke direkcije za puteve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari