Novo vršnjačko nasilje u Nišu, napadnuta još jedna devojčica 1Foto: N. Kovačević

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se u Nišu prošle nedelje kada je jedna devojčica napala drugu u Krfskoj ulici, potvrđeno je iz policije. Prema rečima majke napadnute devojčice, njenu ćerku napala je devojčica sa kojom je ranije imala nesuglasice i nanela joj telesne povrede.

Policiji je napad prijavljen 7. februara i kako navode, nakon „preduzetih mera i radnji na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti“ obavešteno je Više javno tužilaštvo, odakle potvrđuju samo da je slučaj sada njihov, prenose Južne vesti.

Kako svedoči majka napadnute devojčice, 15-godišnjakinju je u prisustvu još troje dece napala devojčica koja ima 16 godina.

– Devojčica je presrela moje dete koje je išlo samo na ulici koja nije prometna, prišla joj, skinula je ranac i jaknu sa namerom da je bije. Krenula je da je gura u auto, da ne bi mogla da joj pobegne, a zatim je pokušala da joj uzme telefon što moje dete nije dozvolilo. Zatim je uhvatila za kosu i oborila na zemlju i krenula da je šutira u predelu glave i tela – priča majka.

Prema rečima majke, devojčicu je spasila mlađa žena koja je iz svog dvorišta videla tuču na ulici. Kada je prišla, ostala deca su pobegla, a ona je ukazala prvu pomoć napadnutoj devojčici.

– Moje dete je dobilo nagnječenje šake, spazam kičme, tačnije mišića desne strane. Inače sve je zapravo počelo manjim sukobom pre dve godine i evo šta se sada desilo. Ko zna kako bi se sve završilo da nije naišla ta devojka – kaže majka.

Ističe da svoju priču želi da iznese u javnost jer kao roditelj smatra da svi treba da znaju šta se događa, a ne bi smelo.

Podsetimo, nedavno je učenicu Osnovne škole “Car Konstantin”, takođe, na ulici napala vršnjakinja, a da to nije bio prvi sukob među njima znali su i škola i Ministarstvo prosvete. Više javno tužilaštvo potvrdilo je da je odmah obavešteno, da „preduzimaju sve neophodne radnje”, ali, za sada, nema novih informacija o tom slučaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari