Novopazarska policija podneće krivične prijave protiv tinejdžera zbog sumnje na brutalnu tuču 1Veliko interesovanje za popis - Novi Pazar. Foto: N. Kočović

Srednjoškolac M.C. (14) brutalno je pretučen u nedelju popodne u blizini Osnovne škole “Meša Selimović”, a novopazarska policija će podneti krivične prijave protiv petorice petnaestogodišnjaka zbog sumnje da su ga tukli.

Protiv dvojice će, po nalogu Višeg tužilaštva biti podnete krivične prijave za tešku telesnu povredu, a trojice zbog učestvovanja u tuči.

“Njih petorica se sumnjiče da su, sa jednim trinaestogodišnjakom, u nedelju popodne, u dvorištu jedne osnovne škole u Novom Pazaru, nakon svađe, napali četrnaestogodišnjaka, a dvojica od njih da su ga teško povredili”, navodi se u saopštenju Policijske uprave, uz podatak da je o svemu obavešten Centar za socijalni rad.

Pretučeni dečak zadobio je povrede jagodične kosti i vilice, a posle hirurške intervencije u Opštoj bolnici Novi Pazar pušten je na kućno lečenje.

Njegov otac A.C. rekao je da je on napadnut dok je čekao taksi u blizini Osnovne škole “Meša Selimović”, u čijoj fiskulturnoj Sali je ranije odgledao košarkašku utakmicu u kojoj su nastupili njegovi drugari.

Iz Osnovne škole “Meša Selimović” su izrazili žaljenje što je došlo do incidenta, uz objašnjenje da u tuči nisu učestvovali njihovi učenici, već deca koja su posmatrala utakmicu odigranu u fiskulturnoj sali koju daju na korišćenje sportskim kolektivima.

Dodali su i da je do tuče došlo u nedelju, kada škola ne radi, te da su policiji prosledili snimke sa video nadzora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.