Novopazarski Internacionalni univerzitet negira da je ukinut Institut za istraživanje genocida i zločina 1foto (IUNP) : Zgrada Internacionalnog univerziteta

Iz Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru (IUNP) danas je demantovao tvrdnje Admira Muratovića, nekadašnjeg visokog funkcionera Stranke pavde i pomirenja (SPP), da je na toj visokoškolskoj ustanovi ukinut Institut za istraživanje genocida i zločina.

IUNP je saopštio da nije došlo do promene pravnog statusa tog Instituta i da takve odluke može da donese samo Savet Univerziteta i da se sve aktivnosti odvijaju „u vidu kontinuiranog rada“.

Institut za istraživanje genocida i zloćina na IUNP osnovan je u aprilu 2011. godine, kada su tadašnji rektor i aktuelni glavni muftija Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Mevlud Dudić i tadašnji predsednik Bošnjačke kulturne zajednice i sadašnji narodni poslanik SPP Jahja Fehratović potpisali osnivački akt.

Za prvog direktora novoosnovane institucije izabran je Muratović, u to vreme profesor na Internacionalnom univerzitetu, čiji je osnivač Muamer Zukorlić.

Muratović se razišao sa SPP zbog neslaganja sa novim rukovodstvom i priklonio se partiji u nastajanju Bošnjačko-srpskom savezu (BOSS) iz Prijepoilja, čiji je osnivač bivši funkcioner SPP i narodni poslanik Samir Tandir.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari