Novi Pazar: Bivši funkcioneri SPP na izborima za BNV 1foto (FB profil) : Dogovori o izlasku na izbore

Bivši visoki funkcioneri Stranke pravde i pomirenja (SPP) Admir Muratović iz Novog Pazara, Samir Tandir iz Prijepolja i Fadil Nikšić iz Sjenice imaće svoju listu na izborima za Bošnjačko nacionalno veće (BNV).

Ovo je na svom Fejsbuk profilu objavio Muratović, kojem je ta društvena mreža postala omiljeno mesto za lična saopštenja i komentare.

Najavio je da će se lista zvati „Savez za Sandžak i dobre Bošnjane“, a u narednim danima, napisao je da će objaviti razloge za izlazak na izbore, predstaviće programska načela i listu kandidata.

Muratović saopštava da je odluku o učestvovanju na izborima donelo „više od 100 delegata iz svih krajeva Sandžaka i predstavnika dijaspore“ i da je želja Tandira i Nikšića da on bude prvi na listi.

On je nekada bio visoki funkcioner SPP-a i udarna pesnica te partije u gradskom parlamentu u Novom Pazaru.

Poslednjih godinu dana nije učestvovao u radu Skupštine grada, a pre dvadesetak dana je došao i saopštio da će u budućem periodu nastupati kao samostalni odbornik.

„Razvlašćen“ je dolaskom na čelo partije Usamea Zukorlića i od tada stalno optužuje partijsko rukovodstvo da su „izneverili muftijin put“ i za šurovanje sa drugim velikim bošnjačkim partijama.

Posle izlaska ili isključenja (obe opcije su u igri) uhlebljenje je našao u Islamskoj zajednici (IZ) u Srbiji.

Glavni muftija Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Mevlud Dudić ga je postavio u februaru ove godine za rukovodioca Ureda za obrazovanje u toj zajednici.

Da li i koliko može da računa na podršku Islamske zajednice (IZ) u Srbiji, nezahvalno je prognozirati, jer je predsednik Sabora te zajednice Hajro Tutić na listi koju je kandidovala SPP.

I Prijepoljac Samir Tandir je nekada bio visoki funkcioner te partije. Bio je i većnik u BNV i narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Nije „preživeo“ partijsku čistku zbog neslaganja sa „novim kursom rukovodstva SPP“. Pre nekoliko meseci, u Prijepolju je formirao Bošnjačko-srpski savez (BOSS). Krajem avgusta Predsedništvo SPP je iz partije isključilo sve svoje članove koji su podržali Tandira.

Fadil Nikšić, iz Sjenice, široj javnosti je postao poznat pre dvadesetak dana.

Nezadovoljan radom opštinskog rukovodstva, na čijem čelu su kadrovi SPP, započeo je samostalni odbornički mandat.

To je saopštio, kada je lokalni parlament u toj opštini ostao bez kvoruma i napravljena je koalicija sa, do tog dana, opozicionom Sandžačkom demokratskom partijom (SDP).

Ovo će biti četvrta lista na izborima za BNV, a o petoj se čeka potvrda iz Tutina, koju je najavio bivši predsednik tog nacionalnog saveta Esad Džudžo.

Republička izborna komisija (RIK) do sada je proglasila tri liste SDP, SPP i SDA Sandžaka, koja je stala iza liste grupe građana, na kojoj su kadrovi te partije, a u nazivu kao „zaštitni znak“ ime lidera stranke Sulejmana Ugljanina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari