Novopazarsku bolnicu rekonstruisaće novosadska kompanija, odbijen “Štrabag” 1Foto: Promo

Posao rekonstrukcije, dogradnje i izgradnje novih objekata Opšte bolnice u Novom Pazaru dodeljen je konzorcijumu na čelu sa novosadskim “GAT-om”, pošto je žalba austrijskog “Štrabaga” na regularnost tendera odbijena.

Tender je okončan još sredinom decembra, kada je lokalna samouprava prihvatila ponudu od nešto više od šest milijardi i 119 miliona dinara konzorcijuma koji čine i i novosadski “Tehno inženjering” i “Enterijer Moša”, beogradski “Saturn elektrik” i “Jugogradnja”, te “Remontni centar” iz Užica.

Za posao, koji je jedan od najvrednijih u Novom Pazaru poslednjih decenija, prijavio se i konzorcijum predvođen austrijskim “Štrabagom”, a njihova ponuda od pet milijardi i 982 miliona dinara, iako povoljnija, je odbijena zbog, kako je obrazloženo, utvrđenih nedostataka.

Tenderska komisija navela je da “Štrabag” nije dostavio dokaze o tome da poseduje “BB” bonitet, da ponuđeni materijali i oprema ne zadovoljavaju tražene uslove, da za pojedine pozicije nije iskazao cenu bez poreza na dodatu vrednost i da raspolaže sa 95 od traženih 100 radnika sposobnih za rad na visini.

Nakon toga, “Štrabag” je zahtevao uvid u ponudu konkurenata, a potom su uložili zahtev za zaštitu prava u postupku javne nabavke, stopiraju potpisivanje ugovora između lokalne samouprave i “GAT-a”.

Međutim, Komisija za zaštitu prava je njihov zahtev, početkom februara, odbila kao neosnovan, posle čega je lokalna samouprava ponovo donela odluku da se posao dodeli konzorcijumu na čelu sa novosadskom firmom.

Projektom uređenja Opšte bolnice u Novom Pazaru obuhvaćena je izgradnja novog odeljenja psihijatrije, kotlarnice i trafo stanice, dogradnja i rekonstrukcija internog odeljenja, hirurgije i zgrade Doma zdravlja kojom će, osim proširivanja prostornih kapaciteta, biti zamenjene dotrajale instalacije.

Novosadskoj kompaniji “GAT” i partnerima ovo je četvrti veliki tender u Novom Pazaru i okolini u poslednjih par godina vrednih, računajući i ovaj, blizu 74 miliona evra.

Pre par godina obavili su rekonstrukciju Osnovne škole “Bratstvo” i izgradili zatvoren bazen za oko 5,3 miliona evra, a pobedili su i na tenderima za izgradnju novog objekta OŠ “Svetozar Marković” u Sjenici vrednom 11,7 miliona i rekonstrukciju OŠ “Desanka Maksimović” u Novom Pazaru vrednom 4,9 miliona evra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari