Novosadska OSA u humanitarnoj akciji za najstarije građane 1Foto: OSA

Zbog proglašenja vanrednog stanja u Srbiji, novosadska Omladinska studentska akcija će pružati pomoć starim i najugroženijim sugrađanima koji su, zbog vanrednog stanja, onemogućeni da napuštaju svoje domove.

– Omladinska studentska akcija iz Novog Sada odlučila je da u periodu trajanja vanrednog stanja izazvanog epidemijom Korona virusa, pomogne svojim sugrađanima. Apelujemo na sve nadležne institucije da nam obezbede sredstva koja su nam potrebna, u vidu maski, dezinfekcionih sredstava i rukavica. Takođe, apelujemo na sve organizacije, na sve omladinske organizacije i na pojedince koji žele da budu solidarni u ovom trenutku, da nam se pridruže i da zajedno sa nama pomognu da naši najstariji sugrađani što manje moraju da izlaze, da bi se virus što manje širio, i da što pre izađemo iz ovoga – rečeno je u video poruci Akcije.

Aktivista te organizacije, Dejan Bagarić, kaže za Danas da OSA nije kontaktirala nikoga od zvaničnih institucija trenutno, ali da će humanitarni rad započeti na osnovu resursa koje su sami obezbedili

– Čekamo sastanak u Ministarstvu omladine i sporta, na kom će biti definisane mere bezbednosti za mlade volontere. Posle toga ćemo imati, nadam se, konkretne informacije o tome kome treba da se javimo i koja sredstva oni mogu da nam obezbede – rekao je Bagarić.

– Za sada se javio samo jedan dekica koji je pitao mogu li da mu nabavim nekoliko maski, što, nažalost, nisam uspeo još uvek, jer je, kao što znate, do istih jako teško doći – dodao je.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, članovi Omladinske studentske akcije su na raspolaganju, a možete i kontaktirati pozivom na broj 065 5763687 i 063 8778843.

Studentska organizacija, kojoj je prioritet društveni aktivizam, u nekoliko navrata organizovala je humanitarne skupove, svakodnevno ukazujući na društvene probleme.

Kao svoj osnovni cilj, naglasili su “podizanje kritičke svesti omladine i studenata”.

“Mi smo politički svesni, ali nismo politička opcija i ne radimo u interesu nijedne političke partije”, navodi se na Fejsbuk stranici te grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari