NUNS: Gradska uprava Novi Pazar da prekine sa nepravednom raspodelom sredstava namenjenih medijima 1foto Aleksandar Roknić

Nezavisno udruženje novinara Srbije apelovalo je danas na članove komisije zadužene za ocenjivanje predloga projekata za sufinansiranje medijskih sadržaja u Novom Pazaru da sredstva raspodele srazmerno, poštujući zakonska pravila i omogućavajući medijski pluralizam.

U saopštenju je navedeno da Televizija Novi Pazar dobija „nesrazmerno visoke sume novca“ na medijskim konkursima i da to ugrožava medijski pluralizam u tom gradu.

„Svake godine više od 80 odsto sredstava predviđenih za medije dobije ta televizija. Ovakva praksa ne samo da ugrožava medijski pluralizam i raznolikost glasova u javnom prostoru, već i dovodi u pitanje samu svrhu projektnog sufinansiranja, koje bi trebalo da bude usmereno na podsticanje kvalitetnog novinarstva i široke palete medijskih sadržaja“, stoji u saopštenju NUNS-a.

Grad Novi Pazar među prvima je ove godine raspisao konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja i za tu namenu je izdvojeno 39 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari