NUNS i CRTA: Akcija za podršku novinarima 1

NUNS i CRTA pokreću akciju podrške novinarima i kolegama iz organizacije CRTA povodom višednevne sramne kampanje TV PINK koja Tamaru Skrozzu, novinarku i članicu Komisije za žalbe Saveta za štampu.

Skrozza se targetira kao arhineprijatelj Aleksandra Vučića i u isto vreme pokušava da se diskredituje organizacija CRTA.

Podsećamo da je prvi prilog TV PINK usledio samo dan nakon što je CRTA predstavila analizu izveštavanja medija u periodu pre početka zvanične kampanje za beogradske izbore a koja je pokazala da postoji nejednaka medijska zastupljenost političkih aktera i da je prisutna tzv. „funkcionerska kampanja“. 

NUNS i CRTA mole sve kolege i zainteresovane građane da, koristeći sajt organizacije CRTA koji omogućava slanje žalbe REM-u i beleži njihov broj. Sajt će takođe poslati kopiju prijave na email adresu pošiljalaca kao dokaz da su prijavu poslali.

Kako bi zainteresovani poslali predstavku, trebaju da poset sajt CRTE i to sekciju https://rem.gradjaninastrazi.rs gde će se otvoriti onlajn formular koji se mora popuniti na ćiriličnom pismu.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari