NUNS: Institucije hitno da reaguju na neprimeren govor Gradskog odbora SNS-a u Vranju 1NUNS, logo

Nezavisno udruženje novinara Srbije ocenilo je nedopustivim saopštenje Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Vranju, u kome se lokalni portal Vranjenews označava kao teroristički i izdajnički.

„U saopštenju se neprimerenom retorikom širi verska, nacionalna i rasna netrpeljivost, a portal Vranjenews je optužen da je glasilo ‘teroriste i ratnog zločinca Aljbina Kurtija’ koji opravdava ‘ubice Srba sa Kosova i Metohije’. Povod za saopštenje je tekst koji je objavljen na sajtu vranjenews.rs pod naslovom ‘Kurti objavio spisak zaplenjenog naoružanja, vozila i novca kod Banjske'“naveli su iz NUNS-a u saopštenju.

NUNS je osudio retoriku vladajuće stranke i smatra je neprihvatljivom, jer takva vrsta verbalnog napada na medij „direktno ugrožava bezbednost novinara i od njih pravi mete daljih napada“.

„NUNS poziva Srpsku naprednu stranku da osudi saopštenje svog Gradskog odbora iz Vranja i ogradi se od ovakvog načina komunikacije, a GO SNS Vranje poziva da se javno izvini i suzdrži se od daljeg širenja mržnje“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari