Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozdravilo je brzu reakciju policije u Nišu i pokretanje istrage zbog pretnji novinarima niškog portala Južne vesti upućenih putem društvenih mreža na internetu.

 U saopštenju, NUNS je kritikovao gradonačelnika Niša Zorana Perišića zbog odbijanja da komentariše izjave svog zamenika Ljubivoja Slavkovića, koji je novinare portala nazvao „stranim plaćenicima“.

NUNS je ukazao da su pretnje novinarima Južnih vesti usledile nakon teksta o navodima Slavkovića, koji je rekao da zna ko su njihovi „nalogodavci“ i koliko je puta urednik tog portala Predrag Blagojević boravio „preko bare“. To udruženje najoštrije je osudilo komentare na društvenoj mreži Fejsbuk u kojima se novinari Južnih vesti nazivaju „američkim plaćenicima“ i pozive na njihovo prebijanje i proterivanje iz zemlje.

Novinari niškog portala Južne vesti nazvani su u komentarima na Fejsbuku „ološem koji je za batine“, „miševima koje plaćaju da truju i uništavaju napaćeni narod“ i dovedeni u vezu sa „onima koji su nas bombardovali“.

Policija potvrdila

Policijska uprava Niša potvrdila je da je pokrenuta istraga i da su prikupljeni dokazi o pretnjama novinarima Južnih vesti, a očekuje se i reakcija niškog tužilaštva, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari