NUNS: Neprimereno ponašanje Ilieva 1

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) danas u saopštanju „oštro osuđuje bahato, uvredljivo i, pre svega, neodgovorno ponašanja Ivice Ilieva, prema novinarima i upućuje javnu kritiku sportskom direktoru i bivšem fudbaleru Partizana“.

U saopštenju NUNS podseća da je Iliev na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen Ognjen Ožegović, novi fudbaler aktualnog šampiona države, besno vikao na novinare.

Sam je odgovorio na nezgodno pitanje, umesto novog napadača crno-belih, i poručio novinarima da prestanu sa pitanjima o navijačkoj pripadnosti Ožegovića, koji je nekada igrao za Crvenu zvezdu.

„Mi smo sportisti! Ja sam sportski direktor i ja pravim tim! I tačka. Neću polemiku ni sa kim više. Ovo pitanje se više neće postavljati”, neprimereno je reagovao Iliev.

Ovo nije prvi put da sportski direktori, treneri i menadžeri određuju ko će i šta će pitati, na šta će, a na šta neće odgovarati, dokazujući na taj način da im nije stran manir ponašanja prema novinarima prepisan od aktuelnih političara, podseća NUNS.

Prema stavu NUNS, neprihvatljiv je bilo kakav posredni ili neposredni pritisak na novinare i medije koji su, i kad su sportske teme u pitanju, kontrolori društvenih procesa i zastupnici javnog interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari