NUNS: Podrška novinarima i apel vlasnici NIN-a da sačuva kredibilitet lista 1NUNS, logo

Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštilo je da iskreno žali zbog dešavanja u nedeljniku NIN-u pošto je većina novinara ovog lista saopštila da je napustila redakciju. Ovoj odluci prethodio je odlazak zamenice urednika Vesne Mališić, a zatim i urednika lista Milana Ćulibrka.

NUNS je apelovao na vlasnicu NIN-a Jelenu Drakulić Petrović da sačuva kredibilitet koji je građen decenijama i omogući novim članovima redakcije da posao obavljaju u skladu sa profesionalnim standardnima i bez uticaja politike i biznisa.

„Kada je u avgustu prošle godine izdavač NIN-a Ringijer saopštio da vlasništvo nad ovim nedeljnikom prenosi na direktorku kompanije Jelenu Drakulić Petrović, javnost je bila zabrinuta, kako se ispostavilo sa pravom, da je to uvod u promene u ovom listu“, naveo je NUNS u saopštenju.

Udruženje je pružilo podršku i izrazilo poštovanje kolegama „koji su u teškim momentima ostali na okupu i pokazali zajedništvo, solidarnost i privrženost novinarskoj profesiji“.

„NUNS očekuje da će nedeljniku koji osnivaju doskorašnji novinari NIN-a biti omogućeno da, kao i do sada, rade profesionalno i nesmetano“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari